V lásce a válce


Maggie Brookes

Milostný trojúhelník uprostřed španělské občanské války. Od autorky bestselleru Vězňova žena.

Jednadvacetiletá Angličanka Lucy se v roce 1937 vydává do občanskou válkou sužovaného Španělska. Jako dobrovolnice chce pomáhat místním uprchlíkům, ale to není jediný motiv její cesty. Hodlá taky najít a přivést domů Toma a Jamieho, své nejlepší přátele od dětství, kteří tu bojují každý na opačné straně války. Lucy se spojí s organizací, která pomáhá obětem války, a za pár týdnů se ocitá v centru zuřícího konfliktu, kde musí čelit děsivé realitě chudoby a nejistoty. Brzo se ale ukazuje, že láska překoná i ty největší hrůzy.

Lucy pomáhá hlavně hladovým matkám a dětem, bojuje se zmatkem, byrokracií i válečnou bezohledností. Přitom se snaží najít oba bratry a zároveň si v sobě ujasnit, co ke kterému z nich cítí. Osud nakonec velmi dramaticky zamíchá jejich životy a láska se stane jen jedním z pěšců na šachovnici války. Přesto by se bez ní nedalo přežít.

Číst více
399,00 Kč Doporučená cena
V prodeji

Detailní informace

Počet stran 392
Ke stažení pdf Ukázka.pdf
Datum vydání 02.03.2023
Formát 130x200 mm
Hmotnost 0,474 kg
Jazyk čeština
Původní název Acts of Love and War
Původní jazyk angličtina
Překladatel Dana Chodilová
EAN 9788074986406
Věk od 18
Typ Kniha
Vazba vázaná s laminovaným potahem

Autor knihy

Maggie Brookes Maggie Brookes

Maggie Brookes


Než se Maggie Brookes stala spisovatelkou a básnířkou, pracovala jako novinářka a také jako producentka historických pořadů pro BBC TV. Ráda na světlo světa přivádí příběhy o tom, jakou roli hraje síla žen, přátelství a lásky v těch nejotřesnějších situacích. Například román V lásce a válce vypráví o lásce a odvaze za brutální španělské občanské války. Vězňova žena zase vychází z výjimečného skutečného příběhu, který se stal za druhé světové války. Maggie třicet let působila na Middlesex University, kde vyučovala kreativní psaní, a pod jménem Maggie Butt vydala šest básnických sbírek.

Zobrazit profil autora