Vězňova žena


Maggie Brookes

Román podle skutečného příběhu moravské dívky, která skončila v zajateckém táboře

Izzy by si tolik přála vést poněkud zajímavější život, než jí nabízí středomoravská vesnice. A teď, za války, je to ještě mnohem horší. Samá dřina, žádná radost. Pak se ale najednou všechno změní: na jejich rodinný statek přijde vypomáhat skupina britských válečných zajatců. A jedním z nich je Bill.

Po jejich setkání události naberou rychlý spád. Izzy a Bill se tajně vezmou a vydají se na útěk. Izzy je přestrojená za muže a působí tak věrohodně, že když je nakonec dopadnou nacisté, skončí spolu s Billem ve vojenském zajateckém táboře.

Kdyby Němci přišli na to, že je Izzy žena, okamžitě ji zastřelí. Novomanželé se proto spojí s několika spoluvězni, a společně pak střeží Izzyino tajemství. Ne každý zajatec má ale dobré úmysly. A tak se Bill a Izzy každé ráno probouzejí s nejistotou, jestli se společně dočkají večera. Nebo konce války. Nebo šťastné budoucnosti.

Číst více
399,00 Kč Doporučená cena
V prodeji

Detailní informace

Počet stran 384
Ke stažení pdf Příloha.pdf
Datum vydání 20.08.2020
Formát 130x205 mm
Hmotnost 0,461 kg
Jazyk čeština
Původní název The Prisoner's Wife
Původní jazyk angličtina
EAN 9788074984372
Věk od 18
Typ Kniha
Vazba vázaná s pap. potahem s lam. přebalem

Autor knihy

Maggie Brookes Maggie Brookes

Maggie Brookes


Než se Maggie Brookes stala spisovatelkou a básnířkou, pracovala jako novinářka a také jako producentka historických pořadů pro BBC TV. Ráda na světlo světa přivádí příběhy o tom, jakou roli hraje síla žen, přátelství a lásky v těch nejotřesnějších situacích. Například román V lásce a válce vypráví o lásce a odvaze za brutální španělské občanské války. Vězňova žena zase vychází z výjimečného skutečného příběhu, který se stal za druhé světové války. Maggie třicet let působila na Middlesex University, kde vyučovala kreativní psaní, a pod jménem Maggie Butt vydala šest básnických sbírek.

Zobrazit profil autora