Maltézská výměna


Steve Berry

Spletité intriky a strhující pátrání po nebezpečném historickém tajemství

Papež je mrtvý. Do Vatikánu je svoláno konkláve, které ustanoví novou hlavu církve. Jeden z kardinálů však namísto příprav na volbu Svatého otce odjede z Říma na Maltu, aby se pokusil nalézt velmi ošemetný dokument, sepsaný ve čtvrtém století císařem Konstantinem.

Ve stejné době je bývalý tajný agent Cotton Malone u italského jezera Como. Pátrá tam po slavných dopisech, které si během války psali Churchill s Mussolinim a které se po roce 1945 ztratily. Objev a zveřejnění této korespondence by mohlo přepsat dějiny. Zřejmě i proto Malone brzy zjistí, že o dopisy nemá zájem jenom on.

Stopy vedou ke slovutným maltézským rytířům, kteří jako jeden z mála středověkých rytířských řádů přežili až do dnešních časů. Ze společenství bojovných mnichů se nyní stala humanitární organizace s celosvětovou působností, ale v jejím jádru skrytě dřímá zlo: tajná organizace s výmluvným názvem Secreti hodlá ovlivnit nadcházející volbu papeže. A právě tu má v patách každý, kdo se pokusí vynést na světlo tajemství dávné minulosti.

Malone se ocitá uprostřed zběsilé honby za zlovolným kardinálem, rytíři i za dokumentem, který může vychýlit řád světa. Čas neúprosně běží a volba papeže se rychle blíží...

Číst více
399,00 Kč Doporučená cena
V prodeji

Detailní informace

Žánr thriller
Počet stran 408
Ke stažení pdf Příloha.pdf
Datum vydání 27.02.2020
Formát 130x205 mm
Hmotnost 0,495 kg
Jazyk čeština
Číslo dílu 14
Původní název The Malta Exchange
Původní jazyk angličtina
Překladatel Hana Pernicová
EAN 9788074983993
Věk od 15
Edice Napětí
Typ Kniha
Vazba vázaná s papírovým potahem bez laminace

Autor knihy

Steve Berry Steve Berry

Steve Berry


Steve Berry je americký spisovatel, jehož knihy se pravidelně umisťují na horních příčkách amerických i světových žebříčků. Od roku 2003 vydává Berry rok co rok jednu knihu s provokativní historickou premisou. V centru jejich akčního dobrodružného děje stojí vždy nějaká nevyřešená historická záhada prorůstající výhonky až do současnosti, již může stejně tak obohatit, jako ohrozit. Se svou manželkou Elizabeth založil na podporu a uchování dějinného dědictví organizaci History Matters. Berry v současnosti píše na plný úvazek. Je jedním ze zakládajících členů uskupení International Thriller Writers, organizace sdružující takřka 6000 autorů thrillerů z celého světa, a tři roky byl jejím spolupředsedou.

Zobrazit profil autora