Pseudonym


Alexandra Andrews

Ke slávě a bohatství někdy vede hodně temná zkratka

Florence Darrowová pracuje jako asistentka v redakci jednoho newyorského nakladatelství. Někdo by to bral jako první krok k vysněné práci šéfredaktora, ale Florence míří jinam. Chce být spisovatelkou. Tedy, vlastně ne – je předurčená se jí stát! Proto, když ji z první práce vyhodí, skočí po možnosti stát se asistentkou slavné autorky píšící pod pseudonymem Maud Dixonová.

Skutečné jméno Maud Dixonové zná jen její agentka… a teď i Florence. Proto má tato pozice celou řadu podmínek – Florence nesmí nikdy nikomu říct, že pro Maud pracovala, nesmí odhalit její pravou totožnost a musí se nastěhovat do jejího domu na samotě.

Zanedlouho spolu ženy vyrazí na cestu do Maroka, kde se odehrává Maudina druhá kniha. Pláže, západy slunce a večery plné whisky a konverzací přece musejí k napsání knihy inspirovat i Florence. Je to ideální uspořádání. Jenomže pak se Florence vzbudí v nemocnici, kam ji přivezli po autonehodě. Jak se to stalo? A kam se poděla Maud, která s ní byla v autě?

Florence má pocit, že o svou šanci prorazit přišla stejně rychle, jako ji dostala. Ale pak ji napadne, že by to na vrchol mohla vzít zkratkou. Proč nepřevzít život i pseudonym někoho, kdo už tu není? Vždyť Maud Dixonové by přece byla škoda…

Číst více
399,00 Kč Doporučená cena
V prodeji

Detailní informace

Počet stran 336
Ke stažení pdf Ukázka.pdf
Datum vydání 23.09.2021
Formát 130x200 mm
Hmotnost 0,412 kg
Jazyk čeština
Původní název Who is Maud Dixon?
Původní jazyk angličtina
Překladatel Alena Byrne
EAN 9788074985164
Věk od 18
Edice Napětí
Typ Kniha
Vazba vázaná s pap. potahem s lam. přebalem

Autor knihy

Alexandra Andrews Alexandra Andrews

Alexandra Andrews


Alexandra Andrews pracovala jako novinářka, šéfredaktorka a copywriterka v New Yorku a Paříži. V současné době žije v Brooklynu se svým manželem a dětmi. Pseudonym je její prvotina, která byla přeložena do 27 jazyků.

Zobrazit profil autora