Čtvrtá opice


J.D. Barker

Jako by se propojilo Mlčení jehňátek a film Sedm.

"Je perfekcionalista, je neuchopitelný, je psychopat. Přezdívá se mu Opičí vrah. Je to zabiják s pokřiveným viděním světa a s absolutní absencí soucitu.

Detektiv Sam Porter ho pronásleduje dlouhých pět let a po celou tu dobu od něj dostává balíčky s děsivým obsahem. Každá doručená zásilka obsahuje část těla zavražděné oběti.

Teď ale došlo k významnému zvratu v pátrání: Porterovi se dostal do ruky vrahův deník. Podaří se mu z šílencových zápisků vydedukovat jeho osobnost? Dokáže rozklíčovat motivy jeho jednání? Pokud uspěje, mohl by dosáhnout něčeho donedávna nepředstavitelného – totiž najít příští Opičákovu oběť dřív, než bude pozdě."

Číst více
449,00 Kč Doporučená cena
V prodeji

Detailní informace

Žánr thriller
Počet stran 448
Ke stažení pdf Ukázka.pdf
Datum vydání 16.12.2021
Formát 130x205 mm
Hmotnost 0,525 kg
Jazyk čeština
Číslo dílu 1
Řady Sam Porter
Původní název The Fourth Monkey
Původní jazyk angličtina
Překladatel Jan Netolička
EAN 9788074985294
Věk od 15
Edice Napětí
Typ Kniha
Vazba vázaná s pap. potahem s lam. přebalem

Autor knihy

J.D. Barker J.D. Barker

J.D. Barker


J. D. Barker nepatří k autorům, kteří o spisovatelství snili od dětství. Jeho raná tvorba vycházela ve středoškolském časopise, ale tolik čněla nad průměr, že ho s nabídkou práce oslovil šéfredaktor magazínu Dvacátá pátá paralela. V tamní redakci Barker strávil několik turbulentních let s člověkem, jenž se později proslavil jako Marilyn Manson. Souběžně s publicistickou tvorbou se Barker pustil také do psaní knih. Ukázky svého rozepsaného debutového románu poslal Stephenu Kingovi a požádal ho, zda by směl použít jméno jedné z jeho postav. Od Kinga dostal nejen svolení, ale také nadšené povzbuzení do další spisovatelské práce. Následovala celá řada mezinárodních úspěchů, z nichž zatím největší představuje kniha Čtvrtá opice. Barkerova trilogie s detektivem Samem Porterem posunula podle mínění recenzentů hranice žánru. Barker v ní stvořil psychopatického vraha, který má v sobě cosi z antihrdinů Mlčení jehňátek nebo filmu Sedm; je temný, děsivý a fascinující.

Zobrazit profil autora