Jepice


James Hazel

Zmasakrované tělo v lese. Pečlivě vypracovaný plán vraždy. A sedmdesát let, které obě události dělí.

"Zmasakrované tělo v lese. Pečlivě vypracovaný plán vraždy. A sedmdesát let, které obě události dělí.

Charlie Priest, bývalý policejní vyšetřovatel a nyní prestižní londýnský právník, se stane obětí útoku. Ve vlastním bytě ho přepadne muž, který se vydává za policistu a dožaduje se jakýchsi tajných dat. Priest mu je ale dát nemůže, protože je nemá, a jen díky zkušenostem z policejní služby dokáže o vlásek uniknout smrti.

Krátce nato se v Priestově kanceláři objeví bohatý a vlivný podnikatel Kenneth Ellinder, aby si ho najal k vyšetřování rituální vraždy svého syna. Vzápětí vyjde najevo, že zavražděný mladík byl oním záhadným útočníkem a Priest je tudíž jedním z posledních lidí, kteří ho viděli živého. Musel mladý Ellinder zemřít, protože nedokázal získat to, pro co si přišel?

Priest rozplétá jednotlivé indicie a je mu stále jasnější, že klíč k vyřešení spletitého případu představují právě ona tajná data, která však nejsou nikde k nalezení. Pátrání ho postupně dovádí zpět do posledních dnů druhé světové války, kdy došlo k událostem, jejichž smrtící poselství zasahuje až do dnešních časů. Najednou začnou umírat či mizet lidé, kteří jsou pro Priestovo pátrání důležití. Z důvěryhodných osob se stávají zrádci.

A proti všem těmto okolnostem stojí Priest, závodí s časem a snaží se odhalit nebezpečný odkaz tajné operace nazvané Jepice.

"

Číst více
349,00 Kč Doporučená cena
Nedostupné

Další tituly z řady "Charlie Priest"

Detailní informace

Žánr thriller
Počet stran 464
Ke stažení pdf Ukázka.pdf
Datum vydání 26.03.2018
Formát 135x210 mm
Hmotnost 0,556 kg
Jazyk čeština
Číslo dílu 1
Původní název The Mayfly
Původní jazyk angličtina
Překladatel Petra Krámková
EAN 9788074982620
Věk od 15
Edice Napětí
Typ Kniha
Vazba vázaná s pap. potahem s lam. přebalem

Autor knihy

James Hazel James Hazel

James Hazel


James Hazel pracoval jako právník v soukromé advokátní kanceláři specializující se na korporátní spory a pracovní právo. Pak se ale rozhodl věnovat tomu, co chtěl vždycky dělat nejvíc – psaní knih. Jeho prvotina, román Jepice, je zároveň úvodním dílem série s bývalým právníkem a nyní detektivem Charliem Priestem, o němž toho jistě ještě mnoho uslyšíme. Jepice bezesporu patří k tomu nejlepšímu, co se v současné době objevuje na poli britského thrilleru. James Hazel žije s manželkou a třemi dětmi na okraji Lincolnshire Wolds, zajímá se o kriminologii a je vášnivým čtenářem thrillerů. Miluje indie hudbu a retro styl.

Zobrazit profil autora