Fotograf ztracených


Caroline Scott

Dokud nebudou znát jeho osud, nemohou rozhodnout o tom svém.

Tři roky po konci první světové války dostane Edie Blytheová obálku s fotografií manžela Francise. Ten se pohřešuje od podzimu 1917, kdy měl padnout v bitvě. V obálce není žádný dopis ani zpáteční adresa, poštovní razítko je rozmazané. Francis na fotografii vypadá starší, než když ho Edie viděla naposledy těsně před jeho zmizením, a má na sobě civilní oblečení. Napadne ji, že fotografii možná poslal on sám, a vydá se hledat pravdu.

Francisův bratr Harry, který se z války vrátil, se teď živí jako fotograf. Pro zarmoucené rodiny fotí hroby padlých vojáků. Tento úkol ho vrací na bitevní pole západní fronty, kde bojoval spolu se svými dvěma bratry. Harry nevěří, že Francis přežil. Vždyť přece viděl, jak ho střelili do hrudi. I přesto však bratra na svých cestách hledá.

Edie a Harry se léta neviděli, ale jejich pátrání je znovu svede dohromady. Jak odkrývají pravdu – společně i každý zvlášť –, pronásleduje je nejen minulost, ale i výčitky svědomí a to, co cítí – vůči Francisovi i vůči sobě navzájem.

Číst více
399,00 Kč Doporučená cena
V prodeji

Detailní informace

Počet stran 416
Ke stažení pdf Ukázka.pdf
Datum vydání 13.05.2021
Formát 130x200 mm
Hmotnost 0,49 kg
Jazyk čeština
Původní název The Photographer of the Lost
Původní jazyk angličtina
EAN 9788074984921
Věk od 18
Typ Kniha
Vazba vázaná s pap. potahem s lam. přebalem

Autor knihy

Caroline Scott Caroline Scott

Caroline Scott


Caroline Scott získala doktorát v oboru historie na Durhamské univerzitě. Zajímá se především o zkušenosti žen z první světové války, o těžkosti, kterým museli čelit vracející se vojáci, a o rozvoj turistiky a poutí v bývalých válečných zónách. Caroline pochází z anglického Lancashiru, ale v současné době žije v jihozápadní Francii.

Zobrazit profil autora