Poslední hodina


Jeffery Deaver

Vyšinutý vrah, který zhudebňuje poslední chvíle svých obětí... Ano, to je případ jako stvořený pro Lincolna Rhyma!

"Vyšinutý vrah, který zhudebňuje poslední chvíle svých obětí... Ano, to je případ jako stvořený pro Lincolna Rhyma!

Za bílého dne byl z newyorské ulice unesen obchodní cestující. Tak to alespoň popsala devítiletá dívka, jediná svědkyně události. Na místě zločinu zanechal pachatel symbolický vzkaz: miniaturní oprátku.

Takto znepokojivý popis místa činu je pro Lincolna Rhyma neodolatelným lákadlem. Společně s Amélií Sachsovou se pustí do ohledávání a vyhodnocování vodítek, ale pak dojde k nečekanému zvratu. Z italské Neapole je hlášen naprosto stejný případ...

Jak obětí přibývá, vyvstává na povrch další bizarní libůstka tohoto pachatele: nahrává poslední dech svých obětí a jako samozvaný milovník hudby záznamy upravuje a následně zveřejňuje na internetu. Jak se zdá, Rhyma a Sachsovou čeká ve všech ohledech výjimečný případ, protože jejich protivník se tentokrát skrývá v temných stínech po celé zeměkouli.

"

Číst více
349,00 Kč Doporučená cena
Nedostupné

Detailní informace

Žánr thriller
Počet stran 600
Ke stažení pdf Ukázka.pdf
Datum vydání 13.11.2017
Formát 130x205 mm
Hmotnost 0,682 kg
Jazyk čeština
Číslo dílu 13
Původní název The Burial Hour
Původní jazyk angličtina
Překladatel Jiří Kobělka
EAN 9788074982507
Věk od 15
Edice Napětí
Typ Kniha
Vazba vázaná s pap. potahem s lam. přebalem

Autor knihy

Jeffery Deaver Jeffery Deaver

Jeffery Deaver


Jeffery Deaver je autor mezinárodních bestsellerů. Jeho knihy se prodávají ve 150 zemích a byly přeloženy do pětadvaceti jazyků. Deaver odsloužil dvě období jako prezident organizace Mystery Writers of America, mezi jejíž členy se řadí Agatha Christie, Ellery Queen, Mary Higgins Clark a Walter Mosely. MWA Jefferyho jmenovala Velmistrem. Je autorem více než čtyřiceti románů, tří povídkových sbírek, naučné knihy o právu a napsal také texty písní jednoho country alba. Jeho knihy posbíraly všechny významné ceny nebo nominace. Titul Příští oběti byl asociací International Thriller Writers zvolen knihou roku a na stejnou cenu byly nominovány také thrillery Rozbité okno a Edge. Titul Zahrada bestií získal od anglické Crime Writers Association ocenění Steel Dagger. Deaver byl také osmkrát nominován na Edgar Award. Získal tři ocenění za celoživotní dílo – od Bouchercon World Mystery Convention, časopisu Strand Magazine a v Itálii obdržel cenu Raymonda Chandlera. Podle jeho knihy Dívčí hrob natočilo HBO film s Jamesem Garnerem a Marlee Matlin v hlavních rolích; podle thrilleru Sběratel kostí vznikl ve studiu Universal Pictures film s Denzelem Washingtonem a Angelinou Jolie v hlavních rolích. Stanice Lifetime odvysílala adaptaci titulu Ďáblova slza a NBC nedávno odvysílalo devítidílnou sérii Lincoln Rhyme: Hunt for the Bone Collector. V roce 2019 se na pulty knihkupectví dostala Hra na nikdy – první díl série, ve které se čtenářům představil kočovný lovec odměn Colter Shaw.

Zobrazit profil autora